Wat zoek je?Dealer zoeken
Ondersteuning voor uwOven

Gerecht zakt tijdens het bakken in

Het gerecht zakt tijdens het bakken in.

Het gerecht stort in, omdat de ingestelde temperatuur te hoog was. Het buitenste gedeelte (de korst) vormt zich te snel en het binnenste (kruim) kan zich niet snel genoeg vormen. Dit kunt u zien als het gerecht aan de binnenkant nog deegachtig is.

Zet de temperatuur 15–20 °C lager en verleng de bereidingstijd.

De taart is te hard gerezen. In dit geval is het gerecht gaar, maar in het midden ingestort.

Verminder de hoeveelheid bakpoeder bij het bereiden van roerdeeg. Gebruik maximaal 1 zakje bakpoeder voor 500 g bloem. Zo rijst het binnenste (kruim) niet te sterk en kan door het buitenste (korst) worden gedragen.

Bij de bereiding van gistdeeg moet u de rijstijd aanzienlijk verkorten, zodat het deeg bij het bakken niet inzakt.

Handmatig zoeken

Handmatig zoeken

Hier vind je alle handleidingen voor je Miele apparaten.
Vind uw handleiding
Technicus boeken

Technicus boeken

Je kunt bij ons zowel online als telefonisch een vraag stellen of een afspraak maken.
Plan een bezoek
24/7 ondersteuning

24/7 ondersteuning

Bekijk hier de verschillende manieren om contact met ons op te nemen.
Contacteer ons