Om te beoordelen of het bakresultaat ongelijkmatig is, kun je het volgende testrecept als referentie bereiden:
Plaatcake
Ingrediënten
200 g plantaardige margarine
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren, gewichtsklasse M
500 g tarwebloem (type 405)
125 ml volle melk (3,5% vet)
1 zakje bakpoeder
1 g zout
Bakvorm: langwerpige bakvorm, 28–30 cm lengte, geen blik.
of
Strijk het deeg gelijkmatig glad op een Miele bakplaat.
Roer de margarine schuimig, voeg geleidelijk de suiker, vanillesuiker en eieren toe.
Giet de melk al roerende bij de met bakpoeder vermengde bloem.
Doe het roerdeeg in de ingevette langwerpige bakvorm of strijk het glad op de bakplaat.
Plaats de bakvorm parallel aan de deur op het bak- en braadrooster in de ovenruimte.
Instelling hetelucht:
Langwerpige vorm: 160 °C Hetelucht plus, niet voorverwarmen, snel opwarmen deactiveren, 2e niveau van onder, 65–75 minuten afhankelijk van hoe bruin de cake moet worden.
Bakplaat: 160 °C Hetelucht plus, niet voorverwarmen, snel opwarmen deactiveren, 2e niveau van onder, 30–35 minuten afhankelijk van hoe bruin de cake moet worden.
Instelling Boven-/onderwarmte:
Langwerpige vorm: 160 °C Boven-/Onderwarmte, niet voorverwarmen, snel opwarmen deactiveren, 2e niveau van onder, 65–75 minuten afhankelijk van hoe bruin de cake moet worden.
Bakplaat: 160 °C Boven-/Onderwarmte, niet voorverwarmen, snel opwarmen deactiveren, 2e niveau van onder, 30–35 minuten afhankelijk van hoe bruin de cake moet worden.